Het stadje Arraial d'Ajuda

 

Arraial d'Ajuda maakt deel uit van de gemeente Porto Seguro, gelegen in het zuidelijke deel van de staat Bahia. Dit klein stadje ligt op de top van indrukwekkende kleurrijke kliffen en is omgeven door het Atlantische regenwoud en eindeloze stranden met warm groenblauwe wateren.

Arraial d'Ajuda is een charmant dorpje dat sinds haar geboorte in 1549 haar typische architectuur, cultuur en omliggende inheemse natuur heeft weten te behouden. Het heeft dezelfde breedtegraad als sommige andere mystieke plaatsen in de wereld zoals Bali in Indonesië, wat altijd avonturiers van over de hele wereld heeft aangetrokken.

 

rua de mucuge beco das cores arraial dajuda

© Photo: Beco das Cores . Rua de Mucugê

 

De bijna 20 kilometer kleurrijke en vele verschillende stranden zijn de belangrijkste attracties van Arraial d'Ajuda. Sommigen van hen zijn beschermd door riffen en vormen natuurlijke zwembaden bij laag tij, anderen zijn behouden en half verlaten.

Een historische kerk daterend van 1549 en twee belangrijkste straten, “Bróduei en Mucugê”, verdelen het centrum van Arraial d'Ajuda. Bróuei, waar u kleurrijke winkeltjes kunt vinden die lokale ambachten verkopen en die toegang geeft tot het pleintje waar de historische kerk zich bevind. Mucugê, een charmante straat waar het merendeel van de restaurants, bars, galeries, winkels en hotels gevestigd zijn. Het nachtleven is er het meest intens. In Mucugê bevindt zich ook de toegang tot het strand met dezelfde naam.

Het mengsel van de lokale bevolking: inheemse Indianen, hippies en toeristen, hebben Arraial d'Ajuda omgevormd in een klein internationale dorpje en noemen het daarom "het hoekje van de wereld".

Niet te missen:

  • De “Heilige bron”. Als je hier een douche neemt zal je op een dag terugkeren naar Arraial d'Ajuda, vertelt de lokale legende.
  • Lange wandelingen op de verlaten stranden gelegen in het zuiden van Arraial d’Ajuda.
  • Bezoek het kerkje van Arraial d'Ajuda gebouwd in 1549 .
  • Bezoek het indianen reservaat.
  • Zie de volle maan opkomen vanuit de zee achter de kerk.
arraial dajuda praias pousadas hotels igreja brasil